Κοτόπουλο με κριθαράκι

στις

Στο ίδιο σκεύος, με άρωμα λεμονιού και χρώμα από μείγμα μπαχαρικών.

4 μπούτια κοτόπουλου
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη
1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
αλάτι
πιπέρι
3/4 της κούπας κριθαράκι
1 λεμόνι, χυμός και ξύσμα
μερικά κλωνάρια μαϊντανού, ψιλοκομμένο
1/2 κούπα ελαιόλαδο

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι ή ρηχή αντικολλητική κατσαρόλα.

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το ροδίζουμε από όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μπαχαρικά (κύμινο, κουρκούμη, κάρυ, πάπρικα).

Ρίχνουμε τόσο νερό όσο χρειάζεται, για να καλυφτούν τα κομμάτια του κοτόπουλου.

Σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει το κρέας με τη μισή ποσότητα των υγρών.

Ρίχνουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού και μαγειρεύουμε για περίπου 10 με 15 λεπτά.

Αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει και το κριθαράκι να ρουφήξει τη σάλτσα, πασπαλίζουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Cookouzin

Advertisements

Ένα Σχόλιο Προσθέστε το δικό σας

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.