Μπριός

στις

Με άρωμα μαστίχας.

300 γρ. σκληρό αλεύρι, συν επιπλέον για τα ζυμώματα
130 γρ, βούτυρο, λιωμένο
4 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
50 ml, γάλα πλήρες
1 φακελάκι στιγμιαία μαγιά
3 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη, συν επιπλέον για ζαχαρόνερο
μια πρέζα αλάτι
2-3 δάκρυα μαστίχας, χτυπημένα σε γουδί με λίγη ζάχαρη

Σε μια λεκάνη συνδυάζουμε το αλεύρι με τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη.

Κάνουμε ένα «πηγάδι» και προσθέτουμε σ΄ αυτό το γάλα, το βούτυρο και τα αυγά.

«Χτυπάμε» όλα τα υλικά με τον γάντζο ζύμης ενός μίξερ χειρός.

Σ΄ αυτό το στάδιο προσθέτουμε το μείγμα της μαστίχας.

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε για μερικά λεπτά.

Την τοποθετούμε σε μια λεκάνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί.

Οταν φουσκώσει, ζυμώνουμε ξανά σε αλευρωμένη επιφάνεια.

Φτιάχνουμε φρατζόλες ή καρβέλια. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα ή φόρμα, με αντικολλητικό χαρτί.

Αφήνουμε να ξαναφουσκώσει και απλώνουμε ζαχαρόνερο (1 κουταλάκι του γλυκού άχνη ζάχαρη ανακατεμένη με λίγο νερό).

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν, για μισή ώρα.

Cookouzin

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.