Κέικ καρότου

στις

Χωρίς ζάχαρη!

150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
μια πρέζα σόδα
100 γρ. αμύγδαλα, αλεσμένα
50 γρ. σταφίδες
μείγμα μπαχαρικών με μισό κουταλάκι του γλυκού από κανέλα σκόνη, μοσχοκάρυδο και κουρκουμά
3 αυγά
100 ml ηλιέλαιο
3 κουταλιές της σούπας γάλα
4 καρότα, περασμένα από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη

Θερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Λαδώνουμε ένα ταψί, πυρέξ ή όποιο άλλο θέλουμε.

Σε ένα μπολ συνδυάζουμε αλεύρι, σόδα, αμύγδαλα, σταφίδες και μείγμα μπαχαρικών.

Σε μια λεκάνη, χτυπάμε ελαφρά αυγά με λάδι και γάλα. Προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα.

Ρίχνουμε το μείγμα των υγρών στα στερεά και ανακατεύουμε πολύ καλά.

«Στρώνουμε» τα υλικά στο ταψί και ψήνουμε για μία ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει.

Αν θέλουμε γλάσο, χτυπάμε στο μίξερ -να αφρατέψει- 150 γρ. κρέμα τυριού με ξύσμα από πορτοκάλι.

Απλώνουμε πάνω στο κέικ, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Cookouzin

 

Ένα Σχόλιο Προσθέστε το δικό σας

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.