Σπαγγέτι με κιμά στον φούρνο

στις

Ψευδο-παστίτσιο.

250 γρ. κιμάς, μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
250 γρ. ντοματοχυμό
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
μερικά κλωνάρια μαϊντανού

200 γρ βρασμένα σπαγγέτι

50 γρ. αλεύρι
50 γρ. βούτυρο
300 ml γάλα πλήρες
1 αυγό

50 γρ. σκληρό κίτρινο τυρί, τριμμένο για επικάλυψη

Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε σ΄ αυτό τον κιμά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά και «σβήνουμε» με το κρασί.

Προσθέτουμε τον ντοματοχυμό και 400 ml νερό. Αφήνουμε το μείγμα να μαγειρευτεί μέχρι να μείνει με λίγα υγρά. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Στο μεταξύ, σε αντικολλητικό κατσαρόλι, ζεσταίνουμε, σε μέτρια φωτιά, το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.

Αμέσως ρίχνουμε το κρύο γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς πρώτα με σύρμα, για να μην δημιουργηθούν σβώλοι, και μετά, με μια ξύλινη κουτάλα.

Σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και ανακατεύουμε στη συνέχεια το αυγό.

Σε ένα ταψί απλώνουμε 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τα βρασμένα μακαρόνια. Απλώνουμε από πάνω τους το μείγμα του κιμά και έπειτα, «στρώνουμε» τη σάλτσα του αλευριού. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο κίτρινο τυρί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου, για περίπου μισή ώρα.

Cookouzin

Advertisements

2 Σχόλια Προσθέστε το δικό σας

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.