Μοσχάρι κοκκινιστό με πατάτες και αρακά

στις

Ένα από τα καλύτερα φαγητά της κατσαρόλας.

1 κιλό μοσχάρι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
μερικά κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
250 ml ντοματοχυμό
1/2 ποτηράκι κρασί
2 φύλλα δάφνης
3-4 πατάτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
1 κούπα αρακά
θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
μερικά κλωνάρια μαϊντανού, ψιλοκομμένα

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Μεταφέρουμε το μοσχάρι σε ένα πιάτο.

Στην ίδια κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλινο μέχρι να μαλακώσουν-μερικά λεπτά.

Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτουμε το σκόρδο και τον ντοματοχυμό. Μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρέας, το κρασί, ενάμισι λίτρο νερό, θυμάρι και φύλλα δάφνης.

Σιγοβράζουμε για 30 με 40 λεπτά.

Προσθέτουμε τις πατάτες και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για άλλα 15 λεπτά.

Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης, προσθέτουμε τον αρακά και μαγειρεύουμε για άλλα δύο με τρία λεπτά.

Σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Cookouzin

Ένα Σχόλιο Προσθέστε το δικό σας

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.