Κέικ κακάο με πραλίνα φουντουκιού

στις

Η τεχνική του είναι απίστευτα εύκολη!

160 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κούπα ζάχαρη καστανή
175 γρ. κακάο σκόνη
1 κούπα γάλα πλήρες
4 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
200 γρ. πραλίνα φουντουκιού ως γλάσο

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το κακάο.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε -με το σύρμα- το λιωμένο βούτυρο με το γάλα και τα αυγά.

Μόλις συνδυαστούν τα υγρά υλικά, ρίχνουμε το μείγμα τους στα στερεά.

Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά και απλώνουμε τον πηχτό καφέ χυλό σε ένα ταψί.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40 με 45 λεπτά.

Αφαιρούμε και απλώνουμε την πραλίνα φουντουκιού όσο το κέικ είναι ζεστό.

Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Cookouzin

 

2 Σχόλια Προσθέστε το δικό σας

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.