Κέικ με κάρδαμο

στις

Κάνει πολύ καλή παρέα με φρούτα ή παγωτό.

150 γρ. βούτυρο, λιωμένο συν έξτρα για βουτύρωμα σκεύους
200 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
2 κουταλιές της σούπας σπόρους κάρδαμο, σπασμένους στο γουδί
200 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
50 γρ. καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές φρυγανιά
αλάτι

Θερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα ή ένα ταψί και πασπαλίζουμε την καστανή ζάχαρη με τη φρυγανιά.

Χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε το βούτυρο και το κάρδαμο.

Ανακατεύουμε με το σύρμα τον συνδυασμό του αλευριού.

Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα ή στο ταψί και ψήνουμε για 30 με 35 λεπτά.

Αναποδογυρίζουμε το κέικ, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Cookouzin

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.