Κέικ καρύδας

στις

Φτιάχνεται πανεύκολα!

230 γρ. βούτυρο, κρύο
450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
200 γρ. καρύδα τριμμένη
230 γρ. ζάχαρη
4 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
100 ml γάλα καρύδας
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
μια πρέζα αλάτι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Σε ένα μπολ συνδυάζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.

Προσθέτουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και με τα δάχτυλά μας το τρίβουμε μέχρι το μείγμα των στερεών υλικών να μοιάζει με ψίχουλα.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη και την καρύδα.

Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι τα υλικά, προσθέτοντας τα αυγά και το γάλα.

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μακρόστενη φόρμα ψησίματος.

Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα, δίνοντας το σχήμα της.

Ψήνουμε για περίπου 60 λεπτά.

Cookouzin

 

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.