Πειραγμένο γκιούλμπασι

στις

Σιγομαγειρεμένο στην κατσαρόλα.

250 γρ. αρνί χωρίς κόκαλο, σε μικρά κομμάτια
250 γρ. μοσχάρι χωρίς κόκαλο, σε μικρά κομμάτια
250 γρ. χοιρινό χωρίς κόκαλο, σε μικρά κομμάτια
2 μέτριες ντομάτες, κομμένες σε φέτες
2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε μικρά κομμάτια
2 μέτριες πατάτες, κομμένες σε φέτες
1 ποτήρι λευκό κρασί
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
1/2 κούπα ελαιόλαδο

Βάζουμε μαζί όλα τα κομμάτια των κρεάτων σε μια λεκάνη, τους ρίχνουμε το κρασί και τα αφήνουμε για τουλάχιστον μία ώρα.

Έπειτα, σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σ΄ αυτό το σκόρδο.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρέας (χωρίς το κρασί), αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε λίγη ρίγανη και σιγοβράζουμε μέχρι να ροδίσει.

Σβήνουμε με το κρασί της μαρινάδας.

Προσθέτουμε τις πατάτες, την ντομάτα, τις πιπεριές και ένα λίτρο νερό.

Μαγειρεύουμε τα υλικά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μείνουν με λίγη σάλτσα.

Το γκιούλμπασι γίνεται συνήθως στη γάστρα,  σε λαδόκολλα ή σε πήλινο, ενώ περιέχει και κομμάτια σκληρού τυριού.

Cookouzin

Advertisements

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.