Μoβ λαχανόσουπα

στις

Βάλτε χρώμα στο τραπέζι.

1/2 κόκκινο λάχανο, τεμαχισμένο σε λεπτές λωρίδες
2 κουταλιές ξύδι από κόκκινο κρασί
1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 ξινόμηλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
μερικά κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένο
μερικά κλωνάρια άνηθος, ψιλοκομμένος
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλιά της σούπας μπαλσάμικο ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
1/3 της κούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1.500 ml νερό

Σε μια λεκάνη βάζουμε το λάχανο με το ξύδι και το αλάτι να μαριναριστεί.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σ΄ αυτό το κρεμμύδι και το σέλινο.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το λάχανο, το ξινόμηλο και το κύμινο, μαγειρεύοντας μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.

Έπειτα ρίχνουμε το νερό, το μπαλσάμικο ξύδι, το μέλι και τον πελτέ ντομάτας. Ανακατεύουμε τα υλικά και σιγοβράζουμε για μισή ώρα.

Αφαιρούμε το καπάκι, ρίχνουμε τον άνηθο, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για άλλο ένα τέταρτο.

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο η λαχανόσουπα και σερβίρουμε.

Cookouzin

Advertisements

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.