Μαυρομάτικα φασόλια με σπανάκι

στις

Νόστιμη σαλάτα με εύκολο τρόπο.

250 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
2 κούπες χοντροκομμένο σπανάκι
1/3 κούπα ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Τοποθετούμε τα μαυρομάτικα φασόλια σε μια λεκάνη και τα σκεπάζουμε με νερό. Αφήνουμε να μουλιάσουν για έξι ώρες.

Έπειτα στραγγίζουμε τα όσπρια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν. Αφήνουμε να βράσουν για λίγο και πετάμε το νερό.

Στραγγίζουμε και ξαναβάζουμε τα μαυρομάτικα φασόλια στην κατσαρόλα. Καλύπτουμε με νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μείνουν με λίγα υγρά.

Αφαιρούμε το καπάκι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το σπανάκι και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά ακόμη.

Αφήνουμε να κρυώσουν, ελέγχουμε τη γεύση και σερβίρουμε.

Cookouzin

 

Advertisements

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.