Κέικ πορτοκάλι ανάποδο

στις

Γεμάτο με τα αρώματα των εσπεριδοειδών!

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο για επάλειψη ταψιού
1/3 κούπα καστανή ζάχαρη
2 μεγάλα πορτοκάλια
1 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
1/4 κούπα κορν φλάουρ
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
μια πρέζα αλάτι
1/2 κούπα γάλα
1/3 κούπα ελαιόλαδο
1 αυγό
ξύσμα από ένα λεμόνι συν ξύσμα από τα δύο πορτοκάλια

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί και πασπαλίζουμε την καστανή ζάχαρη.

Καθαρίζουμε από τη φλούδα τα πορτοκάλια, αφού πάρουμε ξύσμα, και τα κόβουμε σε ροδέλες.

Τοποθετούμε τις ροδέλες των πορτοκαλιών στο ταψί.

Σε ένα μπολ συνδυάζουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα το αυγό, το γάλα, το λάδι και τα ξύσματα των εσπεριδοειδών.

Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, χτυπάμε για δυο τρία λεπτά το μείγμα των υγρών στα στερεά υλικά.

Έπειτα απλώνουμε τον χυλό ομοιόμορφα πάνω από τα πορτοκάλια και ψήνουμε για 45 λεπτά.

Πριν αφαιρέσουμε το κέικ από τον φούρνο, κάνουμε το τεστ της οδοντογλυφίδας.

Μόλις ψηθεί, αναποδογυρίζουμε το κέικ σε μια πιατέλα κι αφήνουμε να κρυώσει.

Cookouzin

 

Advertisements

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.