Φακές με σταφύλια και φέτα

στις

Γιατί αυτά τα όσπρια τρώγονται κι αλλιώς.

1/2 κούπα φακές
1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
μερικά καρύδια, χοντροκομμένα
1 κούπα ρώγες σταφυλιού
μερικά κλωνάρια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
μερικά φρέσκα φύλλα θυμαριού
λίγη φέτα, χοντροκομμένη
αλάτι
πιπέρι

Βάζουμε τις φακές να βράσουν σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό. Μόλις έρθουν σε βρασμό, πετάμε το νερό και στραγγίζουμε τα όσπρια.

Ξανατοποθετούμε τις φακές στην κατσαρόλα και τις σκεπάζουμε με τρεις κούπες νερό.
Μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να γίνουν τρυφερές.

Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε κάτω από δροσερό νερό.

Σε ένα μπολ συνδυάζουμε το ξύδι, με τον χυμό λεμονιού, το μέλι, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο.

Ρίχνουμε το μείγμα στις φακές και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Προσθέτουμε μαϊντανό, θυμάρι, καρύδια, σταφύλια και φέτα.

Η σαλάτα είναι έτοιμη, για να σερβιριστεί.

Cookouzin

 

Advertisements

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.