Βασιλόπιτα

στις

Κέικ με άρωμα μαστίχας και μαχλέπι.

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 ml λάδι
5 αυγά
3 πορτοκάλια, χυμός και ξύσμα
300 γρ. ζάχαρη
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 φακελάκι, τριμμένο μαχλέπι
3 δάκρυα μαστίχας, κοπανισμένη σε λίγη κρυσταλλική ζάχαρη
μια πρέζα σόδα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.

Στο μίξερ, χτυπάμε πρώτα τα αυγά κι έπειτα μαζί τους τη ζάχαρη, την οποία ρίχνουμε σταδιακά.

Μόλις αφρατέψει το μείγμα, προσθέτουμε το λάδι.

Έπειτα, ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Στη συνέχεια, με το σύρμα ανακατεύουμε τα υλικά, καθώς προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα του αλευριού, τη μαστίχα και το μαχλέπι,

Τοποθετούμε τον χυλό στο ταψί και ψήνουμε για μία ώρα.

Πέντε λεπτά πριν αφαιρέσουμε, κάνουμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα.

Αφήνουμε να κρυώσει η βασιλόπιτα και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Cookouzin

Advertisements

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.