Καλαμποκό-ψωμο

στις

Στον νότο των ΗΠΑ τρώγεται την Πρωτοχρονιά για καλή τύχη.

Η συνταγή του αμερικανικού καλαμποκόψωμου στα μέρη μας θα έλεγαν ότι δίνει μια εξαιρετική καλαμποκόπιτα! Απολαύστε όπως και νάχει:

1 κούπα καλαμποκάλευρο
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Μια πρέζα σόδα
2 φλιτζάνια βουτυρόγαλα (2 κούπες γάλα με δύο κουταλιές χυμό λεμονιού) ή ξινόγαλα
2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
120 γρ. βούτυρο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Τοποθετούμε το βούτυρο σε ένα ταψί κι αφήνουμε να κάψει.

Στο μεταξύ, σε μια λεκάνη ανακατεύουμε, με ένα κουτάλι, το καλαμποκάλευρο με το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη σόδα.

Προσθέτουμε το βουτυρόγαλα ή το ξινόγαλα, τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, ώστε να συνδυαστούν πολύ καλά τα υλικά.

Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί με το βούτυρο.

Ψήνουμε για 30 λεπτά και μόλις αφαιρέσουμε από τον φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.

Cookouzin

 

Advertisements

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.