Μηλόπιτα

στις

Την φτιάχνεις με το κουτάλι! Τόσο απλά.

4 κόκκινα μήλα, κομμένα σε μικρούς κύβους
230 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
150 γρ. βούτυρο, λιωμένο
175 γρ. καστανή ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
λίγο βούτυρο για επάλειψη ταψιού
μια πρέζα αλάτι

Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και το αναμειγνύουμε με το μπέικιν πάουντερ και λίγο αλάτι.

Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, την κανέλα και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι όλα τα υλικά.

Έπειτα, ρίχνουμε το βούτυρο και αμέσως μετά τα αυγά.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου 1 λεπτό και προσθέτουμε τα μήλα.

Ανακατεύουμε ξανά, ώστε το μείγμα του αλευριού να «κολλήσει» στα κομμάτια των μήλων.

«Στρώνουμε» τα υλικά σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για μία ώρα.

Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Cookouzin

Advertisements

Ένα Σχόλιο Προσθέστε το δικό σας

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.