Κοφτό μακαρονάκι με φασόλια

στις

Pasta e Fagioli, από την γειτονική ιταλική κουζίνα.

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
500 γρ. χωριάτικο λουκάνικο, κομμένο σε ροδέλες
1 ξερό κρεμμύδι, κόκκινο
2 μεσαία καρότα, κομμένα σε ροδέλες
2 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
αλάτι
πιπέρι
1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια (ή άσπρα)
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
1.500 ml νερό
μια πρέζα αποξηραμένο δεντρολίβανο
1 1/2 κούπες κοφτό μακαρονάκι
λίγη τριμμένη παρμεζάνα
μερικά ψιλοκομμένα κλωνάρια μαϊντανού για γαρνίρισμα

Σε μία βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε τα κομμάτια του λουκάνικου. Σοτάρουμε για μερικά λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλινο. Μαγειρεύουμε για πέντε λεπτά.

Ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε, για να αρωματιστούν όλα τα υλικά.

Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, τα φασόλια χωρίς το ζουμί τους και την ντομάτα κονκασέ.

Ανακατεύουμε τα υλικά, προσθέτοντας το νερό και το δεντρολίβανο.

Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου τρίτα τέταρτα.

Προσθέτουμε μισή κούπα νερό, μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και το κοφτό μακαρονάκι.

Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά al dente, για περίπου 8 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει, δοκιμάζουμε για να διορθώσουμε τη γεύση και σερβίρουμε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Cookouzin

Advertisements

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.