Shakshuka

στις

Στο Ισραήλ, η σακσούκα είναι συνώνυμη με το πρωινό.

4 αυγά
1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
λίγο κύμινο
λίγη κόκκινη γλυκιά πάπρικα
αλάτι
πιπέρι
μερικά κλωνάρια μαϊντανού, ψιλοκομμένος
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ (400 γρ)
2 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
λίγο ελαιόλαδο

Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μερικές κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε σ΄ αυτό -για μερικά λεπτά- το κρεμμύδι με το κύμινο, την πάπρικα και έπειτα, το σκόρδο.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε την ντομάτα κονκασέ μαζί με τον βασιλικό. Προσθέτουμε λίγο νερό κι αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα μας για περίπου δέκα λεπτά.

Μόλις πήξει ελαφρώς, ανοίγουμε τέσσερα «πηγάδια», για να προσθέσουμε μέσα σ΄ αυτά τα αυγά.

Για μελάτα αυγά, χρειάζεται κάπου πέντε λεπτά μαγείρεμα, ενώ για σφιχτούς κρόκους θα χρειαστεί λίγο περισσότερος χρόνος.

Σερβίρουμε με λίγο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Cookouzin

Ένα Σχόλιο Προσθέστε το δικό σας

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.