Κοκκινιστά κεφτεδάκια με σπαγγέτι

στις

Απολαυστικό φαγητό.

1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 φέτα μπαγιάτικο άσπρο ψωμί, μουλιασμένο σε νερό και στραγγισμένο
1 ξερό άσπρο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκοκομμένες
1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 αυγό
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
300 γρ. σπαγγέτι
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
ελαιόλαδο

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε νερό και μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τον κιμά με τα ψίχουλα του ψωμιού, το αυγό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη μισή ποσότητα μαϊντανού, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και πλάθουμε μικρές μπάλες.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε, σε μέτρια φωτιά, λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια, φροντίζοντας να ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές. Μόλις ετοιμαστούν, τα αφήνουμε στην άκρη.

Επιστρέφουμε στο τηγάνι και ξύνουμε τον πάτο με μια ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε -πάλι σε μέτρια φωτιά- την ντομάτα κονκασέ με 600 ml νερό, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και τον υπόλοιπο μαϊντανό.

Μόλις η σάλτσα μείνει στη μισή της ποσότητα, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια. Αφήνουμε να μαγειρευτούν για λίγη ώρα ακόμη, ώστε να έχουμε μια πυκνή σάλτσα.

Σερβίρουμε στα πιάτα τα ζυμαρικά και προσθέτουμε πάνω τους την κόκκινη σάλτσα με τα κεφτεδάκια.

Cookouzin

 

Advertisements

2 Σχόλια Προσθέστε το δικό σας

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.