Μπορείτε να φάτε ρύζι και να χάσετε βάρος!

στις

«Τρικ» κόβει τις θερμίδες στο μισό.

Μία κούπα ρύζι περιέχει περίπου 240 θερμίδες, αλλά αυτές μπορούν να μειωθούν, αν προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας στο νερό, την ώρα που το βράζετε!

Ωστόσο, χρειάζεται να κάνετε και κάτι ακόμη: Μόλις ετοιμάσετε το ρύζι, βάλτε το στο ψυγείο για 12 ώρες.

Επιστήμονες εξέτασαν 38 διαφορετικούς τύπους ρυζιού από τη Σρι Λάνκα.

Σε πείραμά τους διαπίστωσαν ότι η προσθήκη λαδιού στο νερό πριν από το ρύζι αλλά και στη συνέχεια η ψύξη του για 12 ώρες, «δημιουργεί» ένα άμυλο, το οποίο είναι δέκα φορές πιο ανθεκτικό σε σχέση με το κανονικό.

Οι περισσότεροι αμυλούχοι υδατάνθρακες διασπώνται σε γλυκόζη (ζάχαρη) από το λεπτό έντερο, που στη συνέχεια απορροφάται στην κυκλοφορία του αίματος. Αυτό μπορεί είτε να χρησιμοποιηθεί ως διαθέσιμη ενέργεια είτε αποθηκεύεται ως λίπος στο σώμα.

Ομως, δεν συμβαίνει το ίδιο με το ανθεκτικό άμυλο.

Η προσθήκη ελαίου στο νερό αλλάζει τη δομή των κόκκων αμύλου του ρυζιού, καθιστώντας τους ανθεκτικούς στα πεπτικά μας ένζυμα.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι απορροφώνται λιγότερες θερμίδες!

Επίσης, η ψύξη του ρυζιού είναι απαραίτητη στη διαδικασία, γιατί βοηθά στη μετατροπή του ανθεκτικού αμύλου, μεταβάλλοντας τα μόρια στο εξωτερικό των κόκκων ρυζιού.

Πηγή: Sun / Εικόνα Pixabay / Επιμέλεια Cookouzin

 

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.