Αυτός είναι ο ξηρός καρπός που αντισταθμίζει την παράλειψη πρωινού

στις

Μελέτη σε φοιτητές στις ΗΠΑ.

Έγινε για πρώτη φορά σε πανεπιστημιακό πληθυσμό.

Μια νέα έρευνα έρχεται να ταράξει τα νερά, καθώς σύμφωνα με αυτή αν κανείς παραλείψει το πρωινό γεύμα, μπορεί να αντισταθμίσει την απώλεια με μια χούφτα αμύγδαλα.

«Αυτή η μελέτη δείχνει ότι για εκείνους που παραλείπουν το πρωινό, τα αμύγδαλα αποτελούν μια πολύ καλή επιλογή σνακ», δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας Δρ Ρούντι Ορτίθ (Rudy Ortiz), από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας Merced.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι οι φοιτητές που δεν καταναλώνουν πρωινό, έχουν καλύτερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα εάν επιλέξουν αμύγδαλα κατά τη διάρκεια του πρωινού της ημέρας.

Όπως είναι γνωστό, τα αμύγδαλα περιέχουν υγιή λίπη, πρωτεΐνες, βιταμίνη Ε και μαγνήσιο. Έχουν συσχετιστεί με χαμηλότερα επίπεδα αρτηριακής πίεσης και χοληστερόλης αλλά και με μειωμένη όρεξη.

Οι ερευνητές επέλεξαν κάπου 70 πρωτοετείς φοιτητές πανεπιστημίου, οι οποίοι ανέφεραν ότι παρέλειπαν το πρωινό. Ειδικότερα, το 63% των συμμετεχόντων ανέφερε ότι δεν έτρωγε πρωινό ποτέ, σπάνια ή μόνο δύο έως τέσσερις φορές την εβδομάδα.

Οι φοιτητές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: Τριάντα από αυτούς έτρωγαν 56 γραμμάρια αμύγδαλα, που ισοδυναμούν με 320 θερμίδες, κάθε μέρα για οκτώ εβδομάδες. Οι άλλοι 35 κατανάλωναν καθημερινά κράκερ με συνολικά 338 θερμίδες. Συνήθως έτρωγαν τα σνακ στις 11 το πρωί.

Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την υποχρέωση να διατηρούν την υπόλοιπη διατροφή τους και την άσκησή τους στα ίδια επίπεδα κατά τη διάρκεια της μελέτης.

Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Nutrients, αποκάλυψαν ότι οι φοιτητές που κατανάλωναν αμύγδαλα, είχαν χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου δύο ώρες αργότερα, αλλά και 34% λιγότερη αντίσταση στην ινσουλίνη, σε σύγκριση με εκείνους που έτρωγαν κράκερ.

Η αντίσταση στην ινσουλίνη εμφανίζεται όταν τα κύτταρα ενός ατόμου σταματούν να ανταποκρίνονται στην ορμόνη και αποτελούν πρώιμο σημάδι του διαβήτη.

Αν και οι φοιτητές που έτρωγαν αμύγδαλα και κράκερ, πήραν κατά μέσο όρο 0,80 γραμμάρια στη διάρκεια της μελέτης, προηγούμενες έρευνες δείχνουν ότι η αύξηση του σωματικού βάρους, από 1 έως 3 κιλά, είναι συνηθισμένη σε ανθρώπους που ξεκινούν να πηγαίνουν στο πανεπιστήμιο.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα αμύγδαλα μπορεί να έχουν μεγαλύτερα οφέλη στους ανθρώπους με υψηλή αρτηριακή πίεση ή μεγάλες περιφέρειες σε σχέση με τους φοιτητές. Παράλληλα, επισήμαναν ότι η μελέτη θα ήταν ακριβέστερη εάν είχε και μια τρίτη ομάδα η οποία να μην κατανάλωνε σνακ και πρωινό.

Πηγή: ΠΡΩΙΝΟ / Εικόνα Pixabay

 

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.