Κιμαδόπιτα

στις

Νόστιμος συνδυασμός του κιμά με λαχανικά.

500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
1 πατάτα κομμένη σε λεπτές ροδέλες
2 καρότα περασμένα από τρίφτη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
μερικά κλωναράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
αλάτι
πιπέρι
θυμάρι
1 πακέτο φύλλα κρούστας
λάδι

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για μερικά λεπτά το κρεμμύδι, την πατάτα και τα καρότα. Τα αφαιρούμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Στη συνέχεια προσθέτουμε στο σκεύος τον κιμά και τσιγαρίζουμε. «Σβήνουμε» με το κρασί.

Προσθέτουμε τα λαχανικά, το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να μαγειρευτεί για μερικά λεπτά.

Μόλις ετοιμαστεί, δηλαδή μείνει με ελάχιστα υγρά, αφαιρούμε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Με ένα πινέλο απλώνουμε ελαιόλαδο σε ταψί. Τοποθετούμε τα μισά φύλλα κρούστας, έχοντας λαδώσει το κάθε ένα.

Απλώνουμε το μείγμα του κιμά και κλείνουμε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, έχοντας ρίξει λίγο λάδι στο κάθε ένα.

Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια πριν την βάλουμε στον φούρνο.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 40 με 45 λεπτά.

Cookouzin

Ένα Σχόλιο Προσθέστε το δικό σας

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.