Μοσχάρι στρογγανόφ

στις

Μια εκδοχή της ρώσικης συνταγής.

600 γρ. σπαλομπριζόλα ή φιλέτο μοσχάρι
μοσχοκάρυδο
50 γρ. βούτυρο
2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
300 γραμμάρια λευκά μανιτάρια κομμένα στη μέση ή σε τέταρτα
200 γρ. γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
μερικά κλωνάρια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
αλάτι
πιπέρι

Κόβουμε το κρέας σε λωρίδες, τις οποίες πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.

Σε μια πλατιά ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο, για να σοτάρουμε τα κρεμμύδια και στη συνέχεια τα μανιτάρια. Οταν ετοιμαστούν, τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε στην άκρη.

Στη συνέχεια, σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σ΄ αυτό για μερικά λεπτά το κρέας.

Επιστρέφουμε στην κατσαρόλα, όπου στο μείγμα του βουτύρου μετα υγρά των λαχανικών ρίχνουμε τη μουστάρδα, ανακατεύοντας γρήγορα. Προσθέτουμε μισό λίτρο ζεστό νερό, τα κρεμμύδια με τα μανιτάρια, το κρέας και αλατοπιπερώνουμε.

Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με λίγη σάλτσα. Αφαιρούμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.

Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες.

Cookouzin

 

Ένα Σχόλιο Προσθέστε το δικό σας

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.