Απλοί τρόποι για φρέσκα φρούτα και λαχανικά

στις

Πώς να τα διατηρήσετε ζωηρά για μερικές ημέρες παραπάνω.

Το ινστιτούτο «Good Housekeeping Institute» έχει αποκαλύψει μερικούς εύκολους και οικονομικούς τρόπους, προκειμένου να κρατήσετε φρέσκα τα φρούτα και τα λαχανικά σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Πρώτα από όλα πρέπει να να αποφύγετε την αποθήκευση των φρούτων και των λαχανικών μαζί. Κι αυτό, γιατί πολλά φρούτα όπως μπανάνες, αβοκάντο και ροδάκινα παράγουν αιθυλένιο, το οποίο λειτουργεί σαν ορμόνη ωρίμανσης, με αποτέλεσμα να επιταχύνει τη διαδικασία ωρίμανσης άλλων προϊόντων.

Εάν θέλετε να παραταθεί η διάρκεια ζωής αρωματικών βοτάνων και σπαραγγιών, το ινστιτούτο προτείνει να τυλίξτε υγρές χαρτοπετσέτες γύρω από τα κοτσάνια των φυτών και να τα βάλετε σε ένα ποτήρι με λίγο νερό. Με αυτόν τον τρόπο θα τα κρατήσετε ζωηρά και θα επιβραδύνετε το μαρασμό.

Επίσης, όλοι γνωρίζουμε ότι η κατάψυξη μπορεί να παρατείνει την ημερομηνία λήξης των προϊόντων.

Το «Good Housekeeping Institute» προτείνει να κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια και μετά να τα καταψύξουμε σε ένα άδειο μπουκάλι νερού. Απλά το κουνάμε, όταν το χρειαστούμε το λαχανικό για το φαγητό μας.

Μια άλλη μέθοδος για τα βότανα είναι η κοπή τους σε πολύ μικρά κομμάτια και η αποθήκευσή τους σε παγοκυψέλες.

Πηγή: Daily Mail / Εικόνα Pixabay / Επιμέλεια Cookouzin

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.