Μοσχάρι στιφάδο

στις

Στο πήλινο για το κυριακάτικο τραπέζι.

1 κιλό μοσχάρι (ελιά, σπάλα), κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1 κιλό μικρά κρεμμυδάκια
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρίφαλο
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης
1 κουτί ντομάτα κονκασέ
2 κουταλιές ξύδι
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
100 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Βράζετε για τρία τέταρτα της ώρας το κρέας, προκειμένου να το ξαφρίσετε, να μαλακώσει αλλά και για να δημιουργηθεί ζωμός.

Σε ένα τηγάνι, και σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, για να σοτάρετε για μερικά λεπτά πρώτα τα κρεμμύδια και στη συνέχεια, μαζί τους, το κρέας.

Πασπαλίζετε τα υλικά με αλάτι, πιπέρι, κανέλα, γαρίφαλο, μπαχάρι και προσθέτετε τα δύο φύλλα δάφνης. Σβήνετε με το ξύδι και το κρασί.

Μοιράζετε το φαγητό, μαζί με την ντομάτα κονκασέ, σε τέσσερα πήλινα. Προσθέτετε όσο ζωμό χρειάζεται, για να καλυφθούν τα υλικά.

Ψήνετε στους 220 βαθμούς Κελσίου μέχρι το στιφάδο να μείνει με μια πλούσια σάλτσα.

Τρώγεται μόνο του, έτσι όπως το ετοιμάσατε, ή παρέα με βρασμένο ρύζι ή με τηγανητές πατάτες.

Cookouzin

Ένα Σχόλιο Προσθέστε το δικό σας

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.