Τραχανόπιτα με αρακά

στις

Χωρίς να κοπιάσετε.

1 κούπα τραχανά γλυκό
1 ποτήρι φρέσκο γάλα
1 κούπα αρακά
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά βούτυρο
2 αυγά
200 γρ. φέτα, τριμμένη
αλάτι
πιπέρι

Σε ένα αντικολλητικό κατσαρόλι βράζουμε, σε μέτρια φωτιά, το γάλα με δύο ποτήρια νερό και τον τραχανά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρώς. Θα χρειαστεί περίπου ένα τέταρτο.

Αφαιρούμε το κατσαρόλι από τη φωτιά και ρίχνουμε τον χυλό σε μια μεγάλη λεκάνη, αφήνωντας να κρυώσει.

Έπειτα, σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για μερικά λεπτά, το κρεμμύδι με τον αρακά.

Ρίχνουμε τα υλικά του τηγανιού στον χυλό του τραχανά και προσθέτουμε σταδιακά, την τριμμένη φέτα, τα αυγά-ελαφρώς χτυπημένα, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και το «καίμε» για δυο τρία λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Αφαιρούμε το ταψί και «στρώνουμε» σ΄ αυτό το μείγμα του τραχανά.

Ψήνουμε για 45 λεπτά.

Σερβίρουμε την τραχανόπιτα, αφού κρυώσει.

Cookouzin

Advertisements

Ένα Σχόλιο Προσθέστε το δικό σας

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.