Τηγανίτες με γιαούρτι

στις

Γίνονται πιο απολαυστικές με μέλι και μικρά κόκκινα φρούτα.

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα γάλα πλήρες
1 κούπα γιαούρτι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
αλάτι
Μέλι και φρούτα για το σερβίρισμα

Σε ένα μπολ συνδυάζουμε αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, μαγειρική σόδα και αλάτι.

Σε ένα άλλο μικρό μπολ ανακατεύουμε αυγό με γιαούρτι και γάλα.

Προσθέτουμε το μείγμα του γιαουρτιού σ΄ αυτό με το αλεύρι.

«Δουλεύουμε» τα υλικά με μια ξύλινη κουτάλα, προκειμένου να συνδυαστούν.

Ζεσταίνουμε λίγο ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι. Ρίχνουμε μία με δύο κουταλιές της σούπας και «στρώνουμε» το υλικό.

Μαγειρεύουμε την κάθε τηγανίτα περίπου δύο λεπτά από κάθε πλευρά. Αφαιρούμε κι αφήνουμε να στραγγίσει πάνω σε χαρτί κουζίνας.

Σερβίρουμε με μέλι ή και με λίγα φρούτα.

Cookouzin

 

Advertisements

Ένα Σχόλιο Προσθέστε το δικό σας

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.