Ψωμί γάλακτος

στις

Μια διαφορετική πρόταση στο τραπέζι.

600 γρ. σκληρό αλεύρι
300 ml γάλα, πλήρες
100 ml κρύο νερό
1 φακελάκι στιγμιαία ξηρή μαγιά
70 γρ. λιωμένο βούτυρο, συν επιπλέον για τη φόρμα
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
λίγο λάδι για το ζύμωμα

Σε μια λεκάνη, συνδυάστε αλεύρι με μαγιά.

Ανοίξτε μια λακούβα και ρίξτε σ΄ αυτή το γάλα, το νερό, το μέλι, το αλάτι και το βούτυρο.

Δουλέψτε όλα τα υλικά με τα χέρια σας, ώστε να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.

Ζυμώστε για περίπου δέκα λεπτά, λαδώνοντας κατά διαστήματα τα χέρια σας.

Αφήστε τη ζύμη να «διπλασιαστεί» σε ένα ζεστό μέρος.

Ξαναζυμώστε σε μία αλευρωμένη επιφάνεια. Δώστε το σχήμα φραντζόλας και τοποθετήστε σε βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα.

Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει ξανά.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμός Κελσίου για 50 λεπτά.

Αφαιρέστε κι αφήστε το ψωμί να κρυώσει πριν καταναλωθεί.

Cookouzin

 

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.