Φουζίλι με λουκάνικο

στις

Τα ζυμαρικά αυτά είναι γνωστά και ως βίδες.

1 χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
200 γρ. φουζίλι
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
μερικά κλωνάρια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι

Ζεσταίνουμε, σε μέτρια φωτιά, ένα τηγάνι με μία κουταλιά ελαιόλαδο. Τηγανίζουμε τα κομμάτια του λουκάνικου μέχρι να πάρουν ένα καφετί χρώμα. Αφαιρούμε.

Προσθέτουμε άλλη μία κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, τη ρίγανη, λίγο αλάτι, πιπέρι, το λουκάνικο και μία κούπα νερό. Αφήνουμε να βράσουν μέχρι η σάλτσα να γίνη πηχτή.

Στο μεταξύ, μαγειρεύουμε αλ ντέντε σε άλλη κατσαρόλα τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Σερβίρουμε τα φουζίλι με τη σάλτσα του λουκάνικου και με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό στην κορυφή.

Cookouzin

2 Σχόλια Προσθέστε το δικό σας

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.