Πώς να διατηρήσετε φρέσκα φρούτα και λαχανικά

στις

Κρατώντας φρούτα και λαχανικά φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, όχι μόνο τα έχουμε στη διάθεσή μας όποτε θέλουμε για τις συνταγές, αλλά εξοικονομούμε και χρήματα.

Τα φρούτα και τα λαχανικά χωρίς την κατάλληλη αποθήκευση, σαπίζουν σχετικά γρήγορα, με αποτέλεσμα να αναγκαζόμαστε πολλές φορές να πετάμε αρκετές από τις ποσότητές τους, εάν βέβαια δεν τα καταναλώσουμε στην ώρα τους.

Υπάρχουν, ωστόσο, μερικές χρήσιμες συμβουλές, που μπορούν να μας βοηθήσουν σε μία καλύτερη τακτοποίηση ευαίσθητων προϊόντων, τα οποία είναι άκρως απαραίτητα για πολλά πιάτα μας.

Στην περίπτωση της πράσινης σαλάτας, καλό θα ήταν όταν την τοποθετήσουμε σε μπολ, να βάλουμε στην κορυφή των φύλλων μερικές χαρτοπετσέτες ή ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας και να σκεπάσουμε με μεμβράνη, πριν μπει στο ψυγείο. Με αυτόν τον τρόπο αποτρέπεται η υγρασία και τα φύλλα δεν μαραίνονται.

Σκόρδα και ξερά κρεμμύδια αποθηκεύονται πολύ καλά σε ένα κουτί από μπαμπού. Ετσι, αποτρέπεται η βλάστηση, βρίσκονται σε ένα δροσερό περιβάλλον και προστατεύονται από το φως.

Εάν θέλουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια να μην μαυρίζουν, τότε αφού τα καθαρίσουμε, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια (ροδέλες) και τα ρίχνουμε μέσα σε ένα άδειο μπουκάλι νερού, το οποίο βάζουμε στην κατάψυξη.

Εκπληκτικό είναι και το τρικ για τις πατάτες: ένα η δύο μήλα ανάμεσά τους δεν τις επιτρέπουν να βλαστήσουν εξαιτίας των αερίων που εκπέμπονται από τα φρούτα.

Μας περίσσεψαν αρωματικά βότανα; Ψιλοκόβουμε, τα τακτοποιούμε σε παγοθήκη, ρίχνουμε νερό και παγώνουμε στην κατάψυξη. Με άλλα λόγια φτιάχνουμε παγάκια βοτάνων, έτοιμα να χρησιμοποιηθούν στο μαγείρεμα όποτε τα χρειαστούμε.

Σάπισαν καρότα και σέλινο; Υπάρχει λύση, για να μην συμβεί κάτι τέτοιο πολύ νωρίς. Τα βγάζουμε από τις σακούλες τους και τα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο, πιέζοντας ασφυκτικά, ώστε να μην παραμείνει αέρας.

Οσοι λατρεύουν τους ανανάδες, καλό θα ήταν να κόψουν την κορυφή και να τους αποθηκεύσουν ανάποδα, γιατί μ΄ αυτόν τον τρόπο αναδιανέμονται τα σάκχαρα και μένουν ζωηροί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Οσοι αγαπούν φράουλες και διάφορα άλλα μούρα, καλό θα ήταν να τα πλένουν λίγο πριν αποφασίσουν ότι ήρθε η ώρα της απόλαυσής τους.

Πηγή: Snoopit24 / Εικόνα Unsplash

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.