10 φρούτα στο νερό για καλή υγεία

στις

Ένας τρόπος για να τρώει κανείς τα φρούτα και να αξιοποιεί κάθε διατροφική τους αξία, είναι να τα μουλιάζεις πρώτα στο νερό και να τα πίνει.

Ο τρόπος που προτείνεται είναι να τα κόψεις και να τα αφήσεις τη νύχτα σε μια κανάτα ή ένα ποτήρι νερό και το πρωί να το πιεις! Οι χυμοί τους εμποτίζουν το νερό, δίνοντας μια ιδιαίτερη γεύση.

Μήλα

Τα μήλα είναι «φορτωμένα» με σίδηρο και χαμηλά σε θερμίδες. Αν και κατά κύριο λόγο θεωρούνται φθινοπωρινά φρούτα, πλέον είναι διαθέσιμα όλο τον χρόνο. Υπάρχουν επίσης πολλές ποικιλίες, και κάθε είδους μήλο παρέχει μια μοναδική γεύση.

Μπλούμπερις

Τα μπλούμπερις ή βακκίνια είναι μια από τις πιο ισχυρές πηγές αντιοξειδωτικών. Είναι μεγάλα και δεν χρειάζονται ιδαίτερη προετοιμασία. Τα ξεπλένεις και τα ρίχνεις στο νερό.

Γκρέιπφρουτ

Αυτές οι ζουμερές φράπες θα δώσουν αρωματισμένο νερό, ακριβώς στο σημείο που χρειάζεται. Όχι μόνο θα κάνουν τη γεύση του τόσο γλυκιά και ξινή, αλλά θα βοηθήσουν επίσης να ξεπλυθούν οι τοξίνες από τα κύτταρα.

Ακτινίδια

Αυτή η μικροσκοπική απόλαυση, προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία. Τα ακτινίδια είναι μεγάλες πηγές ενός ενζύμου καθαρισμού του οργανισμού που ονομάζεται ακτινιδίνη, η οποία δίνει στο δέρμα μια φυσική λάμψη.

Λεμόνια

Ανταλλάξτε τον πρωινό καφέ με ένα ποτήρι ζεστό νερό και λεμόνι. Ή δοκιμάστε διατηρημένα σε απλή ψύξη λεμόνι ή λάιμ νερό αντ’ αυτού. Τα λεμόνια πιστεύεται ότι είναι σημαντικά για το πεπτικό σύστημα, καθώς περιέχουν την ουσία d-λιμονένιο, η οποία βοηθά στην αποτοξίνωση του ήπατος.

Πορτοκάλια

Τα πορτοκάλια περιέχουν φλαβανόνες, που έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου. Παράλληλα, είναι μια βασική πηγή για την πολύτιμη βιταμίνη C.

Αχλάδια

Αυτό το φρούτο θεωρείται από εκείνα που δίνουν μεγάλη ενέργεια στον οργανισμό. Όταν τρώς ένα αχλάδι, το σώμα απορροφά τη γλυκόζη, η οποία εύκολα μετατρέπεται σε ενέργεια.

Σμέουρα

Τα σμέουρα είναι από τα πιο ευπροσάρμοστα φρούτα. Είναι νόστιμα, και πλούσια σε φυτικές ίνες. Αυτές οι ιδιότητες τα καθιστούν, ίσως, το τέλειο φρούτο για να τα προσθέσεις και σε οποιοδήποτε γεύση άλλων φρούτων, με τα οποία έχει εμποτισθεί το νερό.

Φράουλες

Οι φράουλες περιέχουν χημικές ενώσεις που ονομάζονται φαινόλες, οι οποίες αυξάνουν την παραγωγή του ουρικού οξέος, που έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Ποτέ δεν μπορεί να πάει κάτι στραβά με τη γλυκιά και πικάντικη γεύση της φράουλας.

Καρπούζια

Τα καρπούζια είναι ίσως ένα από τις πιο ασυνήθιστες προτάσεις για φρούτα στο νερό, αλλά είναι πολλά τα οφέλη για την υγεία. Τα καρπούζια εκτός από νόστιμα, είναι φορτωμένα με βιταμίνες.

Πηγή: Snoopit24 / Εικόνα Unsplash

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.