Σπαγγέτι με σάλτσα ντομάτας και μοτσαρέλα

στις

Ζυμαρικά με λίγα υλικά.

300 γρ. σπαγγέτι
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
100 γρ. βούτυρο
250 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες
50 γρ τριμμένο πεκορίνο ή παρμεζάνα
ελάχιστο αλάτι
πιπέρι

Διαλύουμε στο νερό τον πελτέ ντομάτας.

Σε τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το σκόρδο, το οποίο σοτάρουμε για ένα λεπτό.

Προσθέτουμε τον διαλυμένο πελτέ, την πάπρικα και το αλατοπίπερο. Βράζουμε για περίπου δέκα λεπτά.

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες και τα στραγγίζουμε.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τα μισά μακαρόνια. Περιλούζουμε με τη μισή σάλτσα ντομάτας.

Τοποθετούμε σποραδικά τη μισή ποσότητα από τις φέτες παρμεζάνας και πασπαλίζουμε με το μισό πεκορίνο/παρμεζάνα.

Πάνω από αυτή τη στρώση ζυμαρικών, τοποθετούμε τα υπόλοιπα μακαρόνια. Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, βάζουμε σε διάφορα σημεία τις φέτες παρμεζάνας και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο πεκορίνο/παρμεζάνα.

Ψήνουμε στον φούρνο σε θερμοκρασία 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά.

Cookouzin

Advertisements

2 Σχόλια Προσθέστε το δικό σας

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.