Κέικ σοκολάτας με δεντρολίβανο

στις

Φτιάχνεται με ελαιόλαδο.

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
125 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
250 ml ελαιόλαδο ή πυρηνέλαιο
150 γάλα πλήρες
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο δεντρολίβανο
150 γρ. μαύρη σοκολάτα (70% κακάο), σε μικρά κομμάτια

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουνετρ και τη ζάχαρη.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε σταδιακά το λάδι, το γάλα και το δεντρολίβανο.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα των υγρών στα στερεά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι πολύ καλά.

Προσθέτουμε κάπου το 70% της ποσότητας της σοκολάτας, φροντίζοντας τα κομμάτια της να καλυφτούν καλά στο μείγμα του κέικ.

Στρώνουμε χαρτί ψησίματος σε μια μακρόστενη φόρμα.

Αδειάζουμε στο σκεύος το μείγμα του κέικ. Στην κορυφή τοποθετούμε την υπόλοιπη ποσότητα της σοκολάτας, πιέζοντας ελαφριά τα κομμάτια στο μείγμα. Πασπαλίζουμε λίγη ζάχαρη κρυσταλλική.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 40 με 45 λεπτά.

Cookouzin

Ένα Σχόλιο Προσθέστε το δικό σας

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.