Μπατζίνα

στις

Πανεύκολη κολοκυθόπιτα, χωρίς φύλλο.

4-5 μέτρια κολοκυθάκια
150 γρ. φέτα, τριμμένη
250 ml γάλα πλήρες
2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
100 γρ. ελαιόλαδο
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ελάχιστο αλάτι

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, τα βάζουμε σε σουρωτήρι, ρίχνουμε λίγο αλάτι και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους για περίπου μία ώρα.

Επειτα τα στίβουμε και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, όπου θα τα ανακατέψουμε με τα υπόλοιπα υλικά.

Θερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ταψί πυρέξ και το βάζουμε να ζεσταθεί για το διάστημα που θα ετοιμάζουμε την πίτα.

Στο μπολ με τα στιμμένα κολοκυθάκια, προσθέτουμε τη μισή φέτα, το γάλα, τα αυγά, ελάχιστο αλάτι και το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε να διαμορφωθεί ένα πηχτός χυλός.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και απλώνουμε το μείγμα. Φροντίζουμε να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια του πυρέξ, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι.

Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μισή τριμμένη φέτα.

Ψήνουμε μέχρι η πίτα να ροδίσει, για 50 λεπτά με μία ώρα.

Κόβουμε σε κομμάτια και αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε.

Cookouzin

Advertisements

Ένα Σχόλιο Προσθέστε το δικό σας

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.