Σπαγγέτι με μπέικον

στις

Κρεμώδη ζυμαρικά.

300 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι
150 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε κομμάτια
1 ξερό κίτρινο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες της χρήσεις
1/2 κούπα γάλα
200 γρ. μείγμα κίτρινων τυριών
πιπέρι
θυμάρι
μερικά κλωνάρια μαϊντανού ψιλοκομμένα

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.

Κρατάμε στην άκρη δύο κούπες από το ζουμί τους και τα στραγγίζουμε.

Σε ένα βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε μπέικον, κρεμμύδι και σκόρδο. Αρωματίζουμε με λίγο αποξηραμένο θυμάρι.

Το ξεχνάμε για λίγο.

Σε ένα αντικολλητικό κατσαρόλι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο.

Μόλις λιώσει το βούτυρο, ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις το αλεύρι και αμέσως προσθέτουμε το γάλα και μισή κούπα ζουμί μακαρονιών.

Ανακατεύουμε τη σάλτσα μέχρι να πήξει ελαφρώς, αφαιρούμε από τη φωτιά κι προσθέτουμε το μείγμα τυριών.

Επιστρέφουμε στο τηγάνι με το μπέικον, το οποίο ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ρίχνοντας μισή κούπα ζουμί ζυμαρικών. Ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τη σάλτσα των τυριών και λίγο πιπέρι.

Ανακατεύουμε και ρίχνουμε σταδιακά στο φαγητό τη δεύτερη κούπα με το ζουμί των μακαρονιών.

Αφήνουμε για λίγο να βράσουν όλα μαζί τα υλικά και αφαιρούμε.

Σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Cookouzin

2 Σχόλια Προσθέστε το δικό σας

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.