Κολοκυθοκεφτέδες

στις

Αρωματικοί.

4-5 κολοκυθάκια μέτριου μεγέθους
1 ξερό κίτρινο κρεμμύδι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
μισό ματσάκι μαϊντανός
μισό ματσάκι άνηθος
2 αυγά
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 σφηνάκι ούζο
200 γρ. φέτα
αλάτι
λάδι για τηγάνισμα

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια σε τρίφτη. Ανακατεύουμε λίγο αλάτι και τα αφήνουμε σε τρυπητό σκεύος, για να φύγουν τα υγρά τους. Υπολογίστε κάπου μισή με μία ώρα.

Ψιλοκόβουμε κρεμμύδια (ξερό και φρέσκο) αλλά και τα αρωματικά (μαϊντανό και άνηθο).

Σε ένα μπολ τοποθετούμε στυμμένο το τριμμένο κολοκύθι, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, τον άνηθο και τη φέτα. Προσθέτουμε ελαφρώς χτυπημένα τα αυγά.

Ανακατεύουμε καλά όλα μαζί τα υλικά, προσθέτοντας και το ούζο.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι.

Ζεσταίνουμε λάδι στο τηγάνι και τοποθετούμε κουταλιές από το μείγμα.

Μαγειρεύουμε μερικά λεπτά κι από τις δύο πλευρές.

Αφαιρούμε τους κολοκυθοκεφτέδες, τοποθετώντας σε χαρτί κουζίνας, για να απομακρυνθεί το λάδι.

Cookouzin

Advertisements

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.