Μπουκατίνι με πανσέτα

στις

Παίζει ρόλο ο ζωμός των ζυμαρικών.

300 γρ. μπουκατίνι
2 κομμάτια πανσέτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
1/2 κούπας ελαιόλαδο
150 γρ. ντοματίνια
1 ποτηράκι κρασί
2 κούπες τριμμένο πεκορίνο
αλάτι
πιπέρι
μερικά κλωνάρια μαϊντανού, ψιλοκομμένος

Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε και κρατάμε το νερό τους.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά.

Σοτάρουμε την πανσέτα για μερικά λεπτά (5-10).

Προσθέτουμε ντοματίνια, λίγο αλάτι, πιπέρι, κρασί και 3 κούπες από το νερό ζυμαρικών.

Μειώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε (μέχρι μία ώρα) έως ότου να μειωθούν τα υγρά της σάλτσας.

Προσθέτουμε μπουκατίνι, μία κούπα πεκορίνο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε αρκετά καλά, ώστε να αναμιχθούν τα υλικά.

Σερβίρουμε, πασπαλίζοντας το υπόλοιπο πεκορίνο.

Cookouzin

2 Σχόλια Προσθέστε το δικό σας

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.