Μπουκατίνι με κολοκυθάκια

στις

Ανοιξιάτικα.

3 κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες κάθετα
1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
300 γρ. μπουκατίνι
2 κρόκους αυγών
μερικά κλωμάρια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
100 γρ τυρί παρμεζάνα ή πεκορίνο, τριμένο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Σοτάρουμε με δύο κουταλιές ελαιόλαδο τα κρεμμύδια σε ένα τηγάνι. Οταν ετοιμαστούν, τα αφαιρούμε.

Ρίχνουμε άλλες δύο κουταλιές ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια μέχρι να μαλακώσουν.

Οταν ετοιμαστούν, σβήνουμε τη φωτιά και βάζουμε όλα τα κολοκυθάκια στο τηγάνι, προσθέτοντας προσθέτουμε τον μαϊντανό και τα κρεμμύδια.

Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μπουκατίνι σύμφωνα με τις οδηγίες που προτείνει το πακέτο τους.

Οταν ετοιμαστούν, αφαιρούμε τα μακαρόνια από την κατσαρόλα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα κολοκυθάκια.

Προσθέτουμε δύο κουτάλες ζωμό από τα ζυμαρικά, και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για μερικά λεπτά.

Σε ένα μπολ, χτυπάμε τους κρόκους των αυγών και το αναμιγνύουμε με τη ποσότητα από το τυρί. Το ρίχνουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε άλλη μία κουτάλα ζωμό από τα ζυμαρικά, ώστε τα μπουκατίνι στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά να αποκτήσουν μια κρεμώδη υφή.

Σερβίρουμε, πασπαλίζοντας πιπέρι και την άλλη μισή ποσότητα τυριού στα πιάτα.

Cookouzin

Advertisements

2 Σχόλια Προσθέστε το δικό σας

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.