Κριθαράκι με χωριάτικο λουκάνικο

στις

Στο πήλινο.

1 χωριάτικο λουκάνικο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κούπα κριθαράκι
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
μερικοί κόκκοι μπαχάρι
λίγο ξύδι από κόκκινο κρασί
4 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Ετοιμάζουμε τέσσερα πήλινα σκεύη, στα οποία μοιράζουμε τον πελτέ ντομάτας αραιωμένο με νερό.

Προσθέτουμε κι άλλο νερό, το οποίο να φτάνει μέχρι λίγο πάνω από τη μέση των σκευών, και το ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε και ανακατεύουμε σε κάθε πήλινο, ρίγανη, πάπρικα, μπαχάρι και αλατοπίπερο.

Τοποθετούμε σε φούρνο, στους 210 βαθμούς Κελσίου.

Σε μία κατσαρόλα με νερό βράζουμε για περίπου δέκα λεπτά τα κομμάτια του λουκάνικου.

Τα αφαιρούμε και τα προσθέτουμε στα πήλινα με την ντομάτα.

Αφήνουμε να «δέσουν» με τη σάλτσα ντομάτας στο φούρνο για 40 με 45 λεπτά.

Αφαιρούμε τα πήλινα και προσθέτουμε λίγο ξύδι, ανακατεύουμε και μοιράζουμε το κριθαράκι σε ίσες ποσότητες.

Ξαναβάζουμε τα πήλινα στο φούρνο για άλλα περίπου δέκα-δώδεκα λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Cookouzin

Advertisements

Ένα Σχόλιο Προσθέστε το δικό σας

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.