Πασχαλινά κουλουράκια

στις

Αφράτα.

400 γρ. αλεύρι μαλακό
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
120 γρ. ζάχαρη άχνη
150 γρ. βούτυρο λιωμένο
50 γρ. γάλα πλήρες
1 αυγό χτυπημένο
ξύσμα λεμονιού (ή ξύσμα πορτοκαλιού)

1 αυγό για άλειμμα

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη, το γάλα, το αυγό και το ξύσμα.

Σε ένα άλλο μπολ συνδυάζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.

Ρίχνουμε τα στέρεα υλικά στα υγρά.

Αφήνουμε τη ζύμη για λίγη ώρα στο ψυγείο, προκειμένου να σφίξει.

Πλάθουμε κορδόνια των 50-60 εκατοστών και δίνουμε σχήμα στα κουλουράκια.

Τα τοποθετούμε σε μία λαμαρίνα με χαρτί ψησίματος, σε μικρή απόσταση μεταξύ τους.

Χτυπάμε το αυγό για επάλειψη με λίγο νερό και ζάχαρη, και έπειτα απλώνουμε με πινέλο μια μικρή ποσότητα στα κουλουράκια.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25 με 30 λεπτά.

Cookouzin

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.