Κέικ λεμονιού

στις

Με αμύγδαλο. Νηστίσιμο.

100 ml ηλιέλαιο
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ ζάχαρη καστανή
70 γρ. αμύγδαλα κομμένα σε σκόνη στο μπλέντερ
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
170 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, σόδα, καστανή ζάχαρη, σκόνη αμυγδάλων και ξύσμα.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε λάδι, χυμό λεμονιού και το νερό.

Λαδωνουμε ένα ταψί και πασπαλίζουμε ελαφρά λίγο αλεύρι.

Ρίχνουμε το μείγμα και ελέγχουμε να έχει απλωθεί ομοιόμορφα.

Ψήνουμε για 30 με 40 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου. Πριν αφαιρέσουμε από τον φούρνο, κάνουμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα.

Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγη άχνη άχνη ζάχαρη.

Cookouzin

Advertisements

Ένα Σχόλιο Προσθέστε το δικό σας

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.