Κέικ κακάο με πορτοκάλι

στις

Χωρίς αυγά, βούτυρο και γάλα.

150 γρ. μαργαρίνη συν λίγη επιπλέον για τη φόρμα/ταψί
300 γρ. χυμός πορτοκαλιού
1 κουταλιά ξύδι μηλίτης
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ. καστανή ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, το ξύσμα, τη σόδα, τη μαργαρίνη (λιωμένη), τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύδι.

Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά, ώσπου να γίνει ένας πηχτός χυλός.

Ρίχνουμε το μείγμα σε μία φόρμα μακρόστενη ή σ΄ ένα ταψί.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Cookouzin

3 Σχόλια Προσθέστε το δικό σας

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.