Η κατανάλωση κρασιού μας κάνει πιο έξυπνους!

στις

Οι λάτρεις του σίγουρα θα χαίρονται με αυτά τα νέα. Να πιούμε σ΄ αυτό;

Η κατανάλωση κρασιού ενεργοποιεί περισσότερη φαιά ουσία στον εγκέφαλο απ΄ ό,τι το άκουσμα μουσικής και η επίλυση εξισώσεων μαθηματικών, δηλώνει ο νευροεπιστήμονας του Γέιλ Γκόρντον Σέφερντ (Gordon Shepherd).

Στο βιβλίο του (Neuroenology: How the Brain Creates the Taste of Wine) διερευνά τη σχέση μεταξύ του εγκεφάλου και της ικανότητας του ανθρώπου να δημιουργεί τη γεύση του κρασιού.

Η κατανάλωση κρασιού είναι μια σύνθετη διαδικασία: περιλαμβάνει πολλά στοιχεία, όπως του τρόπου που πίνει κάποιος το κρασί, αν η γλώσσα μετακινεί το κρασί στο στόμα, πώς η μύτη ανταποκρίνεται στα αρώματά του και πολλά άλλα.

Σε δηλώσεις του, ο Σέφερντ επισήμανε ότι δεν βάζουμε απλώς το κρασί στο στόμα μας, αλλά πρέπει να το κρατάμε. Επειτα, το μετακινούμε και το καταπίνουμε. «Είναι μια πολύ περίπλοκη πράξη», τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο εγκέφαλος παίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην αποκρυπτογράφηση της γεύσης του κρασιού. Ο νευροεπιστήμονας τον συσχετίζει με τον τρόπο που τα μάτια μας αντιλαμβάνονται τα χρώματα.

«Τα αντικείμενα που βλέπουμε δεν έχουν χρώμα, αλλά όταν το φως χτυπάει τα μάτια μας, ενεργοποιεί συστήματα στον εγκέφαλο που δημιουργούν χρώμα από αυτά τα διαφορετικά μήκη κύματος», ανέφερε.

«Ομοίως, τα μόρια στο κρασί δεν έχουν γεύση», τόνισε, «αλλά όταν διεγείρουν τον εγκέφαλό μας, αυτός δημιουργεί γεύση με τον ίδιο τρόπο που δημιουργεί τα χρώματα»!

Πηγή: Snoopit24 / Εικόνα Pixabay

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.