Σαλάτα ρεβίθια με κεχρί

στις

Όταν τη δοκιμάσετε, δύσκολα να μην την ξαναβάλετε στο τραπέζι σας. 

1 κούπα βρασμένα ρεβίθια
1/2 κούπα βρασμένο κεχρί
1 κρεμμύδι κόκκινο
λίγα κλαράκια μανταϊνού
αλάτι
πιπέρι
χυμός από 1 λεμόνι
λίγο ελαιόλαδο

Σε ένα μπολ κόβουμε το κρεμμύδι και το ανακατεύουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.

Έπειτα, απλώνουμε τα κομμάτια του πάνω σε ταψί και το βάζουμε στο γκριλ του φούρνου για μερικά λεπτά, ώσπου να μαλακώσει, αλλά όχι να πάρει χρώμα.

Σε μία πιατέλα στρώνουμε τα ρεβίθια, μετά ρίχνουμε από πάνω το κεχρί και απλώνουμε σε διάφορα σημεία το ψημένο κρεμμύδι. Συμπληρώνουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύουμε τον χυμό του λεμονιού με το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο.

Ραντίζουμε τη σαλάτα με το λαδολέμονο, φροντίζοντας να πάει σε όλα τα σημεία της.

Αν αφήσετε τη σαλάτα για μερικά λεπτά, πριν τη σερβίρετε, θα αποκτήσει πιο δυνατή γεύση!

Cookouzin

Ένα Σχόλιο Προσθέστε το δικό σας

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.