Ντοματόψωμο

στις

Όχι μόνο ένα κόκκινο, αλλά και πολύ νόστιμο, ψωμί για το τραπέζι μας.

100 γρ γιαούρτι
25 γρ πελτέ ντομάτας
50 γρ ψιλοκομμένες και καλά στραγγισμένες λιαστές ντομάτες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας δεντρολίβανο
400 γρ ισχυρό σκληρό αλεύρι
1 φακελάκι στιγμιαίας ξηρής μαγιάς
αλάτι

Αραιώνουμε σε 125-130 γραμμάρια νερό τον πελτέ ντομάτας.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, τον αραιωμένο πελτέ ντομάτας, το ελαιόλαδο, τις λιαστές ντομάτες, το δεντρολίβανο και λίγο αλάτι.

Σε ένα δεύτερο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και τη μαγιά.

Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού στο μείγμα της ντομάτας.

Ζυμώνουμε καλά για μερικά λεπτά της ώρας και τοποθετούμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος, για να διπλασιαστεί.

Οταν δούμε ότι έχει φουσκώσει, την βάζουμε πάνω σε μια επιφάνεια με λίγο αλεύρι και ζυμώνουμε, για να φτιάξουμε μια φρατζόλα ή για να τοποθετήσουμε τη ζύμη σε μία φόρμα ψωμιού.

Αφήνουμε ξανά σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει.

Οταν η ζύμη έχει ανέβει αρκετά, τότε ψήνουμε στους 220 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά.

*Εάν χρησιμοποιούμε αρτοπαρασκευαστή για την ετοιμασία της ζύμης, τοποθετούμε στον κάδο πρώτα τα υγρά υλικά κι έπειτα τα στερεά. Επιλέγουμε το πρόγραμμα της ζύμης κι όταν ετοιμαστεί, φροντίζουμε για το φούσκωμα και το ψήσιμο.

Cookouzin

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.