Φακές με πορτοκάλι

στις

Οι φακές δεν γίνονται μόνο σούπα…

250 γρ. βρασμένες φακές
1 βρασμένο/ψημένο πατζάρι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 πορτοκάλι συν λίγο ξύσμα του
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι μέλι
λίγα καρύδια ψιλοκομμένα
αλάτι
πιπέρι

Σε ένα μικρό μπολ στίβουμε το πορτοκάλι και προσθέτουμε στον χυμό του το ελαιόλαδο και το μέλι. Ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθούν καλά τα υγρά υλικά και προσθέτουμε λίγο αλάτι. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε.

Τοποθετούμε σε πιάτο τις φακές και στην κορυφή τους βάζουμε διάσπαρτα τις φέτες πατζαριού και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Ρίχνουμε λίγο πιπέρι ομοιόμορφα.

Συμπληρώνουμε την κορυφή του πιάτου με λίγα ψιλοκομμένα καρύδια και ξύσμα πορτοκαλιού για άρωμα. Έπειτα, ρίχνουμε τη σος, φροντίζοντας να απλωθεί σε όλα τα υλικά της σαλάτας.

Cookouzin

Ένα Σχόλιο Προσθέστε το δικό σας

Αν θέλετε να πείτε κάτι...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.